Meny
Meny

Faton Osmani

Butiksansvarig, Växjö

”Jag känner mig stolt över att få vara del av ett så stort välkänt bolag”

När började du jobba på Würth?
I februari 2020 började jag jobba på Würth.

Berätta lite om hur en vanlig arbetsdag för dig ser ut?
Vi är ju två stycken som jobbar i butiken så vi har olika tider varannan vecka. Ena veckan öppnar man och andra veckan stänger man. När jag öppnar brukar jag vara här runt kvart över sex för att förbereda, öppna grindarna och så. Då brukar även morgonleveransen komma. Jag vill också kunna vara där innan och sätta igång kaffemaskiner och kunna öppna ifall någon kund är tidig. I vår butik jobbar jag och min kollega Rikard väldigt nära varandra så jag skulle inte säga att någon av oss egentligen bestämmer mer en den andra, skillnaden som butiksansvarig är att jag svarar till vår regionchef om det är någonting eller om det är andra större beslut som ska tas. Annars jobbar jag och min kollega i butiken med samma saker och tar båda ansvar. Det kan vara allt ifrån att plocka upp varor, hjälpa kunder, stå i kassan, ta emot ordar och plocka ihop ordar till vår tjänst pit stop.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste med mitt jobb är den dagliga kontakten med kunder och medarbetare. Jag gillar att ha ett samtal med en kund och hitta produkter utifrån deras behov. I mitt jobb har man många bollar i luften och är ingen dag den andra lik, vilket jag tycker om.

Vad är det bästa med att jobba försäljning?
Det bästa med att jobba med försäljning är att få resultat på det man gör och att få känna att man lyckas, det växer man på som säljare. Jag har jobbat med försäljning i över tio år nu och jag har lärt mig att man blir en typ av rådgivare och problemlösare till kunden. Man hittar ett problem och kommer tillsammans med kunde på bästa möjliga lösning. Många kunder vi har är ju återkommande också vilket blir ett kvitto på att man gör ett bra jobb.

Vilka utmaningar möter du under en arbetsdag?
Jag vill ge alla kunder bästa möjliga service och det kan vara en utmaning att känna att man hinner det. En annan utmaning vi har är att bestämma vilka produkter som vi ska ha i butiken utöver vårt bassortiment. Det gäller att snappa upp kundernas önskemål, vad vi tror säljer och hur mycket.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka sig till Würth?
Jag har jobbat på många företag men jag har aldrig känt att det har varit såhär familjärt innan. Man får mycket uppskattning, stöd och support om man behöver hjälp med någonting, vi hjälper alla varandra. Würth känns som en stor familj. Jag känner mig stolt över att få vara del av ett så stort välkänt bolag.